Bij de presentatie van gegevens, zoals onderzoeksresultaten, jaarcijfers, achtergrondgegevens bij journalistieke stukken, enzovoort, zullen deze gegevens over het algemeen omgezet worden naar een visuele weergave ervan. Dit kunnen eenvoudige standaarddiagrammen zijn, zoals grafieken en staafdiagrammen, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Het zal van de data en van het doel van de presentatie afhangen welke vorm het meest geschikt is.

Als de gegevens gepresenteerd worden op het web, komt er de mogelijkheid van interactie bij. De gebruiker kan de weergave met muis of vingers aanpassen, bijvoorbeeld inzoomen of data filteren. Ook is het mogelijk om realtime data weer te geven.

Ik richt me met name op deze datavisualisaties voor het web. Ik heb ruime ervaring in software development voor het web en met mijn wiskundekennis kan ik ook met de meest complexe data goed uit de voeten. Doordat ik behalve een studie bedrijfwiskunde ook de kunstacademie heb afgerond, ben ik in staat om ook op conceptueel en design niveau zinvol bij te dragen.

Site weergave

Het lijkt erop dat uw browser niet aan de technische specificaties voldoet om deze site goed te laten werken. Deze website maakt gebruikt van SVG-afbeeldingen en Javascript. Als uw browser een van deze technieken niet ondersteund, zal de website niet goed getoond worden.

Als het goed is werken de links in het menu wel en kunt u alle tekst wel lezen. Mocht u de website in volle glorie willen bekijken, dan raad ik aan om deze in een moderne browser te openen. Als u reeds een moderne browser gebruikt en toch deze tekst te zien krijgt, dan stel ik het op prijs als u mij dit wilt laten weten door een mailtje te sturen naar: mail -- at -- ronnievankempen.nl.